perjantai 20. huhtikuuta 2012

Palvelukodin päiväkirja - osa 6/?

Jonkin aikaa on täytynyt reissata ja stressata työhommien takia niin, ettei oikein aika ja energia ole riittänyt blogipäivityksiin - tällä kertaa näin päin. Joku kommentaattori oli jo asiasta hermostunutkin ja lytännyt koko blogin, kun ei kymmenessä minuutissa kommentti ilmestynyt jutun alle. En tosiaankaan päivystä tämän kirjoitelman äärellä jatkuvasti.

Blogin voi toki kyseenalaistaa - sen, mihin se vaikuttaa ja miten, tai vaikuttaako ollenkaan - eli onko se ihan turha? Sitähän ei koskaan voi tietää ... jos ei vaikuta, niin sitten ei. Sitten se on vain yksi netissä kelluva purkaus - mutta minun julkistettu mielipiteeni kuitenkin. Negatiivispainotteinen ja kriittinen blogi on ollut, koska se kirposi negatiivisesta asiasta. Voin sanoa, että ihan viime päivinäkin Kangasrouskusta on tullut tietooni uutisia, jotka eivät positiivistä sananhelinää herätä. Näitä en voi tähän blogiin kirjoittaa vaikka mieli tekisi, koska yksityisyyden suoja koskee blogejakin. Omaan mielialaan ja sitä kautta blogin sävyyn nekin uutiset kuitenkin vaikuttavat.

Ja on tällä tarinalla ollut jokunen lukijakin.

Positiivinen juttu on, että arki pyörii Kangasrouskussa edes jotenkin lähes kaikkien asukkaiden osalta. Ei kuitenkaan kaikkien - valitettavasti.

Eli kuten aiemmin toin esiin - tätä blogia ei todennäköisesti olisi olemassa, ellei Kangasrouskun alkutaival olisi ollut niin takkuinen ja ellei tänä keväänä olisi taas menty raskaasti metsään. Sanotaan että ensivaikutelma on tärkein ja sen luomisessa palveluntuottaja epäonnistui aikoinaan täysin. Sieltä kumpuaa se epäluottamus, joka syvenee aina kun tulee viime aikojen tapaisia tapahtumia.

 "Virallisia" palavereita on pidetty pilvin pimein ja seurantaa ja valvontaa tehty, mutta silti pääsee tapahtumaan tämän keväisen ruokajupakan kaltaisia juttuja. Palaverit palaverien perään eivät auta, kun ei ole todellista tahtoa toimia kuten on sovittu. Maalaisjärkikin tuntuu joskus puuttuvan.

Blogikommenteista voin sanoa, että ei niitä aivan hirveästi ole ollut tyrkyllä julkaistavaksi - nuo julkaistut mitkä juttujen alta löytyvät miinus yksi julkaisematon, joka tuki kirjoitustani ehkä hivenen liian agressiivisesti - osin ihan asiallinen sekin, mutta ehkä vähän päällekäypä verrattuna blogiin ... . Minuun ja koko blogiin hermostuneelta kommentoijaltakin on vain nuo nyt julkaistut kommentit - ei sen enempää positiivista juttua Kangasrouskusta siis häneltäkään.

Erittäin agressiiviset kommentit eivät siis tule menemään läpi. Perusteltu kommentointi ja kritiikki kirjoituksia kohtaan kyllä - positiivinen ja negatiivinen. Trolleja ilmestyy vapaasti kommentoitaviin blogeihin ihan liian kanssa ... sen takia moderointi.


Ja todellakin - jos joku löytää jotakin positiivista sanottavaa Kangasrouskun nykytilasta, niin tervetuloa kommentoimaan. Tähän synkkyyteen kaivataan piristystä.


1 kommentti:

  1. Entinen kehitysvammaishoitaja22. huhtikuuta 2012 klo 10.38

    Luin läpi koko blogisi! Itku tuli koska itse olen kehitysvammaisen sisko, veljen vaimo ja myös vaikeastikehitysvammaisten palvelukoidin entinen työntekijä.
    Olin töissä vaan Kuopiossa vaikka nyt asumme Oulussa. Hain itsekin töihin Coronariaa mutta sain töitä vanhustenparista. Siis itku tuli koska en missään ominaisuudessa hyväksyisi tälläistä kohtelua vammaisille! etenkää vaikeasti kehitysvammaisille...
    Haluan kerto toisenlaisen tarinan Kuopiossa olevasta kehitysvammaisten palvelukodita. Lähikauppias tuo 2 kertaa viikkkon tuoretta ruokaa aineksia, josta yökkö esivalmistelee päivän ruuan ja hoitajat kypsentää ruuan. Palvelukodilla on palkattu omat työntekijät päivätoimintaa vetämään asukkaille: tehdään retkiä ympärillä oleviin maastoihin, lähellä sijaitsevaan vanhusten palvelukodilla olevaan uimahalliin, asukastuvalle urheilusaliin jossa pelataan asukkaiden kanssa sählyä, pidetään diskoja Koko kaupungin osa on mukana järjestämässä palvelukodin asukkaille kaikkea kivaa. Itse talolla pisetään teemajuhlia esim. Vappu, joulu, juhannus, syntymäpäiviä yms. Muutenkin henkilöäkunta huomioi asukkaiden viihtyvyydestä esim. sisuttuksen tiimoilta vaihdetaan kukkia, kasvatetaan niitä asukkaiden aknssa ja hoidetaan kesäisin pihalla asukkaiden omia nimikko kukkia! miksi kirjoitan tästä on siksi että Itse olin opiskellessa töissä tässä ISOSSA konsernissa ja jän valmistuttuani töihin heille..Yritys toimii ympäri savoa ja ottaa todellakin asukkaat mukaan kaikkeen toimintaa.. Tämä ei ole sanahelinää. Tälläistä toimintaa pitäisi olla kaikissa palvelukodeilla jokaisessa suomen kunnassa ja kaupungissa.. Ja varsinkin Isoissa yritys ketjuissa kuten Coronaria, heillä jos kellä on resursseja järjestää inhimillinen hoito asuminen jos vaiin halua riittää.

    VastaaPoista